Kutya,  Termékek

Bizarr kutyás termékek

Az utóbbi évtizedekben a kutyákra hatalmas iparág épült. Emlékszem, amikor én kezdtem kutyát tartani (a ’90-es évek elején) alig volt valami kutyás termék. Egy-két fajta táp, pár vitamin és rágcsa, szegényes felszerelés kínálat, nagyjából ennyi. Ma meg rettentő rossz gazdának érezhetem magam, amiért a kutyáimnak nincsen automata itató szökőkútjuk, evéslassító táljuk, vagy hűtőmatracuk. Persze ezek csak a legalapabbak. A kutyafelszerelések piaca végtelen és folyamatosan bővül. Alig lehet követni.

Persze vannak olyan termékek is, amiknek nem a kutya örül, hanem a gazda. Csak legyen rajta kutya. Legjobb ha személyre szabott. Bögre, póló, ágytakaró, autómatrica, kulcstartó, naptár, óra, stb. Mindent árulnak amire képet lehet tenni. A képes termékek csúcsa persze az, amikor a saját kutya képét nyomják rá tárgyakra, netán rajta van a neve. Saját kutyás cipő, ágynemű, törülköző, esernyő, és persze COVID idején elmaradhatatlan az egyedi kutyás szájmaszk. A kutyás termékek felhozatalának egy egészen más dimenzióját tapasztaltam meg az angliai Crufts kiállításon, ahol olyan választék volt mindenből, hogy majd beleszédültem. (Ó az a kengurubőr póráz Swarovski kristályokkal kirakva vagy 80 ezerért! Meg az a kiállítási utánfutó!)

 

A teljes Crufts beszámolóért katt a képre!

Tulajdonképpen az isten pénze sem elég, ha valaki úgy igazán be akar vásárolni. A hatalmas versenyhelyzetnek köszönhetően pedig a cégek csak úgy ontják a néha már nevetséges, vagy egészen bizarr új portékákat. Azon már meg sem lepődök, hogy feromonos „sexy beast” parfümöt és hozzá illő körömlakkot árulnak pakkban kutyáknak. Már viszonylag kevés találmány tud megdöbbenteni. De azért néha előfordul. Megmutatom a három kedvencem. Meg utána még párat.

PooTrap – the magic poop collector (kutyakaki csapda – a varázslatos kaki gyűjtő, 11-20 000 Ft). Kétségtelenül az utóbbi évek egyik legbizarrabb kutyás terméke, a hámmal kutyára eszkábálható kaki-zacsi, ami a reklám szerint új élménnyé teszi a sétáltatást. (Már kinek? Nekem, a kutyának, vagy az ártatlan szemlélődőknek?) Nem kell ezek után a szegény gazdinak hajlongania többet, hogy felvegye a kaksit, elég ha hazaérve lecsatolja a kutyáról a teli zacskót, és már mehet is a szemétbe.

 

És amikor azt hittem, már semmi nem tud meghökkenteni… akkor piacra dobták a kutya-erényövet! Igen. Azt. Vagyis hivatalosan: Delay her spay – Dog Pregnancy Prevention Harness (Ivartalanítás késleltető – kutya vemhesség megelőző hám, kb. 15 000 Ft). Egy újabb hámmal rögzíthető termék, ami elzárja a szuka nemi szervét a külvilág elől. A leírás szerint a termék használható tüzelő szukák nem kívánt vemhességének megakadályozására, illetve kiegészítő betéttel felfogja az inkontinenciával küzdő kutya vizeletcsöpögését. Betét nélkül a hátsó rész hálós, így elvileg tud azon keresztül vizelni az eb. (Akkor gondolom nem árt mosni néha.) A cég weboldala szerint elsősorban ivartalanítás előtti áthidaló megoldásnak szánják a terméket.

 

Flower Rear Gear (fenéklyuk elfedő dísz kutyáknak és macskáknak, kb. 1500 Ft / db). Kitalálójának elmondása szerint ez a vicces kis lyuk fedő nagyobb önbizalmat ad a kutyának / macskának azzal, hogy bájos módon eltakarja a nem mindig makulátlan tisztaságú fenekét. Ami miatt az állat egyébként szerinte szorong. Ha jól értem a használatot, a farok tövére kell gumizni, ahol ott lifeg mint egy Wunderbaum autóillatosító. Napi használatra nem ajánlják. (Vajon mégis milyen jeles alkalmakra szánták?) Azt hiszem ennél a terméknél kiégett az agyam és képtelen vagyok értelmet találni benne. Ahogy látom a megcélzott vásárlóközönség főleg azokból áll, akik rendszeresen szeretnek a kutya fenekével fotózkodni. A jó ég tudja miért.

 

Valójában a végtelenségig lehetne sorolni az igencsak furcsa kutyás termékek listáját. Mert ezeken kívül van még pl.; asztalhoz illeszthető etetőszék, készségfejlesztő (??) festőkészlet, stresszoldó szexbaba, sajtos mogyorós muffin-jégrém, paróka, esernyő, vedlés-gátló kezeslábas, sör, hableányos úszómellény, baconos buborék automata, és megannyi más, ami a kutya életéhez az Internet szerint nélkülözhetetlen. Nem is értem az enyémek hogy bírják ki a mindennapokat baconos buborék automata nélkül. (forrás: amazon.com)

 

És ha már az ember minden pénzét elverte a kutyára, magát is meglepheti valami klassz kutyás dologgal. Mint pl. ez a kakiló kutya lámpa alig másfél millióért. Mert mi lehetne fenszibb érzés annál, mikor az ember luxus-lakásában egész nap egy dog tojik a sarokban?